Author Topic: Apparent Temp C/F Bug  (Read 1001 times)

ELO

  • Gentle Breeze
  • **
  • Posts: 67
    • KCOBRECK14
    • Weather in the Highlands
  • Station Details: Old Davis WMII, Heated Rain Collector, Mac Mini
Apparent Temp C/F Bug
« on: April 19, 2013, 07:16:27 PM »
I believe there is a bug in the WC 1.14 for Apparent Temperature Min & Max tags. I have WC set to display F, but both the AT_US and AT_AUS MIN and MAX tags fail to convert to F and report the temps in C. I discovered the issue working with the Steel Gauges when the Apparent Temp high/low red shaded area was way too low. Go to http://www.oshlo.net/weather/BreckWx.html (or attached screenshot) to see.

Here are the relevant segments of the steel gauge template file and the resultant processed and uploaded file.

"apptemp":"AT_US$",
"apptempTL":"STAT$AT_US:MIN:TODAY$",
"apptempTH":"STAT$AT_US:MAX:TODAY$",
"TapptempTL":"STAT$AT_US:MIN:TODAY:TIME$",
"TapptempTH":"STAT$AT_US:MAX:TODAY:TIME$",

"apptemp":"23.9",
"apptempTL":"-18.9",
"apptempTH":"-3.5",
"TapptempTL":"12:59 AM",
"TapptempTH":"10:59 AM",

The apptemp appears to be the correct current apparent temp value, but obviously, the Max cannot be -3.5F if the current value is 23.9F (which just happens to be -3.5 celsius).

Rick


WCDev

  • WeatherCat Developer
  • Administrator
  • Storm
  • *****
  • Posts: 2809
    • CW9739
    • ISCOTLAN25
    • Trixology
  • Station Details: Main Station: Vantage Pro-2, 24hr fars, solar, soil/leaf station, extra temp stations, no U.V. WeatherLink IP.
Re: Apparent Temp C/F Bug
« Reply #1 on: April 20, 2013, 11:12:41 AM »
Thanks for the report - I'll raise a bug for it.

Cheers,
Stu.