Weather > Weather Hardware/Measurement

Weather Cat version 2.4.4 MacOS Higher Sierra 10.13.3 bug

(1/25) > >>

N4KHQ:
I'm guessing Weather Underground is doing something to cause my problem but the issue seems not to be happening with other weather apps. I only use WC to send data to my weather underground personal weather station (PWS). The problem started about 3 or 4 months ago but I will only refer to the last 6 weeks after they got Weather Underground working again. I know it still has issues. Currently if I don't restart the iMac every day, WC can't send data after about 24-36 hours of working. The current status says "starting" when you check the Online - Weather Underground preference page. Everything except sending data to WU seems to be fine. In the last 3 months my PWS has been down at least 50 times and restarting WC always brings the PWS back online. I usually reboot the iMac but both methods starts resending the packets and it works for about one and half days. I restarted the iMac every morning for a week and a half. The PWS stayed online 100% of the time. I quit rebooting and the PWS went down the morning of the second day. I rebooted the iMac and it came backup and ran for 30 hours and went down again. I left it down 24 hours; it will not come back without restarting.

Any suggestions on what I should try, should I install version 3 beta? Thanks

elagache:
Dear N4KHQ and WeatherCat troubleshooters,


--- Quote from: N4KHQ on March 09, 2018, 06:54:42 PM ---I'm guessing Weather Underground is doing something to cause my problem but the issue seems not to be happening with other weather apps. I only use WC to send data to my weather underground personal weather station (PWS). The problem started about 3 or 4 months ago but I will only refer to the last 6 weeks after they got Weather Underground working again. I know it still has issues. Currently if I don't restart the iMac every day, WC can't send data after about 24-36 hours of working. The current status says "starting" when you check the Online - Weather Underground preference page. Everything except sending data to WU seems to be fine. In the last 3 months my PWS has been down at least 50 times and restarting WC always brings the PWS back online. I usually reboot the iMac but both methods starts resending the packets and it works for about one and half days. I restarted the iMac every morning for a week and a half. The PWS stayed online 100% of the time. I quit rebooting and the PWS went down the morning of the second day. I rebooted the iMac and it came backup and ran for 30 hours and went down again. I left it down 24 hours; it will not come back without restarting.
--- End quote ---

So sorry to hear that you are still struggling with these problems.  Unfortunately, many other WeatherCat users are successfully uploading data to Weather Underground, so It seems unlikely that it is a simple WeatherCat bug.  However, there could be some sort of curious interaction between WeatherCat and your current setup.  Could you tell us more about your installation? Is there any other sort of software you run all the time?  I don't recall if you have mentioned this, which year and model iMac are you using?  I believe the suggestion has already been made, but make sure you have the latest Silicon Lab driver for your Davis station.  Any additional information you can offer us could be the key to solving your problem.


--- Quote from: N4KHQ on March 09, 2018, 06:54:42 PM ---Any suggestions on what I should try, should I install version 3 beta?
--- End quote ---

WeatherCat 3 is 64-bit so the Weather Underground code has been updated to run 64-bits.  That might make a difference given that we don't understand the problem, but otherwise it is doing the same things.  WeatherCat 3 is a very welcome upgrade, you'll definitely want to upgrade at some point.  However, it might be more prudent to spend some more time trying to troubleshoot the present situation before further complicating matters with two different versions of WeatherCat involved.

Sorry, that's the best I can offer at the moment.

Edouard

Felix:
I also don't have any suggestions to add beyond what Edouard has already offered...sorry. Things are running just peachy on the versions noted in my profile.


Tonight (or more precisely, early tomorrow morning) we'll get a chance to see how the latest build responds to the change to Daylight Savings Time. Of course I've tested it during the build cycles by "tricking" my system but there's nothing like a continent-wide time change to unmask gremlins in the code.

N4KHQ:
I reloaded the Silicon Lab Davis driver about a month ago. The computer is my wife's iMac. She is not a heavy use; apple mail, iMessage, and safari a couple times a day. Occasional she might use photos, Word, or excel. It is usually several hours of none use when Weather Underground stops accepting data and WC gets the current status hung as starting.
Mac (27-inch, Late 2013)
3.2 GHz Intel Core i5
8 GB 1600 MHz DDR3
NVIDIA GeForce GT 755M 1 GB

I changed to Rapid Fire every 15 seconds on a suggestion for the developers posted on Weather Underground Trello several weeks ago when everyone was having issues with WU. Making a setting change and testing requires about 2 days on average. When WC is not uploading to WU, I can not find any other issues with Mac or apps on the Mac not even WC. It just so much easier to restart the mac than trouble shoot. I think I will upgrade to version 3 beta and start testing if the issue is still present. I was waiting for the paid release but assume I can just buy and update when it is released.

Thanks for the replies and good suggestions

N4KHQ:
A little more info:
Davis Vantage Pro 2 Wireless
I send Webcam jpegs directly form a DLink  DCS-7010L webcam with a web interface stored on EPROMs
The webcam is staying up now when weather data is down.

Thanks again

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version